Wie is de jager?

°Diest 1976

Al sinds mijn kindertijd, breng ik veel tijd in mijn hoofd en de boeken door, altijd bezig met analyseren en overdenken. Maar ook beweging en buiten zijn hebben altijd een belangrijke plaats ingenomen, gewoon omdat ik het fijn vond, eerst als kind en toen ik na de middelbare school koos voor een opleiding en werken bij Defensie, werd beweging ook nog eens een onlosmakelijk deel van mijn professionele leven. Ik leerde er mijn man kennen en bewegen werd een gedeelde waarde. Het ziet er naar uit dat ook onze dochter van 17 dit opgepikt heeft. En sinds we een hond hebben, kan ik helemaal niet meer anders.

Ik ben ervan overtuigd dat die beweging heel vaak een tegengewicht gevormd heeft voor het leven in mijn hoofd. Dat was nodig, want ik ben mezelf wel regelmatig tegengekomen in een omgeving waar weinig ruimte was voor zwakke momenten. Helaas was die beweging niet altijd genoeg om de uitdagingen op mijn pad het hoofd te bieden.

Toevallig kwam hartcoherentie op mijn pad als een bijna-gratis-online-en-dus-geen-excuus-om-het-niet-te-volgen workshop. Daar leerde ik hoe lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, elkaar beïnvloeden en vooral dat dat lichaam bijna identiek is aan dat voor onze voorouders jager-verzamelaars duizenden jaren geleden en we nog steeds op dezelfde manier op stress reageren.

Ik leerde en ondervond zelf hoe je lichaam en in het bijzonder je ademhaling een eenvoudige toegang kan zijn tot meer balans, zowel mentaal als lichamelijk. Ademhaling, voeding, slaap en jawel, lichaamsbeweging zijn éénvoudige instrumenten die je kan inzetten om meer evenwicht te brengen in het leven van de drukke jager in de stad. Ik deel graag met jou wat ik onderweg geleerd heb. Klaar om je rugzak te vullen met eenvoudige tools voor elke dag? Let's go!

Opleiding

  • Licentiaat militaire en sociale wetenschappen (Koninklijke Militaire School)
  • Master overheidsmanagement en -beleid (KULeuven)
  • Basismodule postgraduaat inspirerend coachen (KDG Gent)
  • Coach basics (Toegepaste gezondheidswetenschappen HOWEST)
  • Opleidng tot hartcoherentiecoach opgeleid bij Louis Vannieuveld en lid van nervacoach.be